Jeanet Spigt

Jeanet Spigt

Fysio-, Manueeltherapeut
Neem contact op met Jeanet

Over Jeanet

Je hebt ergens last van. Het belemmert je in je dagelijks doen en laten. Het duurt je al te lang. Dan wil je zo snel mogelijk antwoord op de volgende vragen; Wat is er aan de hand? Wat kan ik zelf of een therapeut hier aan doen? Hoelang gaat dit duren?

Na de intake en het onderzoek kan ik je antwoord geven op deze vragen. Dat geeft duidelijkheid en rust. En dat is misschien wel de belangrijkste factor voor een voorspoedig herstel!

Jeanet is een therapeute die de behandeling uitzoekt en uitvoert die specifiek bij iemand past. Zij is diagnostisch zeer sterk en vindt het belangrijk om inzicht te geven in het ontstaan van een klacht. Factoren die de relatie tussen belasting en belastbaarheid kunnen verstoren worden door haar met u besproken.

Er wordt gekeken naar mogelijke beperkingen in de gehele bewegingsketen. Vervolgens wordt een duidelijk behandelplan opgesteld. Mobilisaties (beter laten bewegen) van gewrichten, het verbeteren van de spierfunctie en ondersteunende oefeningen komen altijd aan de orde. Na enkele behandelingen moet er volgens haar een duidelijke afname van de klachten zijn.

Zelf heeft ze een passie voor sport met name voor triatlon en hardlopen. Zij heeft vele hele triatlons (Almere, Ironman Lanzarote) en marathons (NY, Berlijn, Great Wall) volbracht. Het mag duidelijk zijn dat er hierdoor een affiniteit en een specifieke kennis bestaat voor sport (zwemmen, fietsen en hardlopen in het bijzonder).

Maandag
08.00-18.00
Dinsdag
08.00-18.00
Woensdag
08.00-18.00
Donderdag
08.00-18.00
Vrijdag
08.00-18.00

Specialisaties

Preventie… wees de problemen voor! Sporten is gezond en leuk. Helaas levert het nog weleens een blessure op. Een goede voorbereiding en instructie kan dit voorkomen. Hiervoor ben je bij de fysiotherapeut aan het goede adres. De fysiotherapeut is tenslotte de specialist in beweging. ​ De afgelopen jaren heb ik mij gespecialiseerd in het behandelen van schouderklachten. Een combinatie van fysiotherapie en manuele therapie is hierbij bewezen effectief. Bij hardloopblessures is het maken van een loopanalyse erg belangrijk. Dit geeft al snel duidelijkheid welke spieren wellicht nog wat versterkt moeten worden en hoe je je loopstijl kunt verbeteren. Zo kun je gericht gaan trainen. ​ Een afspraak maken kan zonder verwijzing van een arts. Voor behandeling aan huis is een verwijzing noodzakelijk, bij complexe gezondheidsproblemen wenselijk.
Bewegingsvrijheid! Daarvoor ga je naar de manueeltherapeut. Want als je bewegingsvrijheid verminderd is, kan manuele therapie de oplossing bieden. Analyse van het hele lichaam. Doordat de manueeltherapeut je complete lichaam beoordeelt in plaats van slechts één onderdeel, kan er een heldere analyse gemaakt worden van wat er mankeert. Tijdens het onderzoek zal blijken of en hoe jouw specifieke klacht verholpen kan worden. Direct na de eerste afspraak heb je dus duidelijkheid over de verdere behandeling.
Hardloopblessures ontstaan meestal door een te intensief trainingsschema. Looptechniek en de balans tussen spierkracht en lenigheid moet zo optimaal mogelijk zijn om blessure vrij te kunnen sporten. Daarom is naast een lichamelijk onderzoek een hardloopanalyse op de loopband een belangrijk onderdeel om te bepalen wat de oorzaak is voor de klacht. Ook voor adviezen m.b.t. trainingsschema's, voorkomen van een blessure of het weer opstarten na een blessure, kunt u bij deze ervaringsdeskundige terecht.
Heb je een fietsblessure dan ben je bij Jeanet aan het juiste adres. In de loop der jaren heeft zij zich ontwikkeld tot specialist op dit gebied. Fijn als een therapeut goed begrijpt wat er bij (race)fietsen en mountainbiken allemaal komt kijken. Indien nodig wordt tijdens het onderzoek ook de houding op je fiets bekeken. Ook heeft zij een samenwerking met Wattworks de plek voor een effectieve fietstraining.
Hardlopen om je beter te voelen. Veel mensen in onze moderne maatschappij hebben last van stress-gerelateerde klachten. Dat heeft verschillende oorzaken, maar de kern is gelegen in het feit dat de druk om te presteren hoog is. Als we voor een langere periode boven ons niveau worden belast, ontwikkelen we klachten van fysieke en psychische aard. ​ Letterlijk en figuurlijk weer stevig op je benen staan! Wetenschappelijk onderzoek laat overtuigend zien dat regelmatig bewegen de mens goed doet. Dat brengt een aantal processen in ons lichaam op gang, die stoffen produceren waardoor we ons prettiger gaan voelen. De beweger krijgt daarbij een toename in conditie en zelfvertrouwen en een afname van onzekerheid, angsten en depressie. We kunnen letterlijk de stress uit ons lijf lopen. ​ Kern van de Runningtherapie is het gebruik van hardlopen om de” psychische conditie” te verbeteren. Het hardlopen wordt opgebouwd tot een niveau dat een ontspannen duurloop van een half uur (of meer) mogelijk is. De weg er naar toe is niet altijd leuk of makkelijk, maar als het punt bereikt is levert dat veel voldoening op. Ik help je graag op weg!
Echografie kent u waarschijnlijk van de zwangerschapsecho. Het is een beeldvormende techniek die gebruik maakt van geluidsgolven. Dit is een comfortabele en onschadelijke onderzoekstechniek. Je kunt hierdoor als het ware een kijkje in het lichaam nemen. Door middel van echografie (musculo skeletal ultrasound) kunnen met name de zachte weefsels tot op het bot goed in beeld gebracht worden. U kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld spieren, pezen, banden en gewrichtskapsel. Met name de weefsels van de ledematen zijn goed toegankelijk voor echografie. Waarom echografie? Door het in beeld brengen van een aandoening kan er gericht een diagnose worden gesteld. Ook kan er een prognose ten aanzien van herstel worden gegeven en direct een efficiënte behandeling worden ingezet. Het echografie-onderzoek is niet een op zichzelf staand onderzoek. Het wordt gedaan als aanvulling van het fysiotherapeutisch onderzoek.

Registraties