Frank Kleinleugenmors

Frank Kleinleugenmors

Oefentherapeut en shiatsu-therapeut
Neem contact op met Frank

Over Frank

Frank Kleinleugenmors is gespecialiseerd in arbeidsgerelateerde klachten, zoals RSI (tegenwoordig ook wel Kans genoemd), Slaapproblemen en Chronische pijn. Bij oefentherapie Mensendieck staan “houding en beweging” centraal. Shiatsu is een massagetechniek die goed kan werken bij stress-gerelateerde klachten zoals burnout en RSI. Zie voor meer informatie zijn website: Houding en Beweging.

Maandag
Niet aanwezig
Dinsdag
Niet aanwezig
Woensdag
09.00 - 17.00
Donderdag
Niet aanwezig
Vrijdag
09.00 - 13.00

Specialisaties

Oefentherapie Mensendieck richt zich op het behandelen en voorkomen van klachten die kunnen ontstaan door een ongunstige houding en beweging tijdens dagelijkse activiteiten. Met oefeningen en begeleiding worden klachten, zoals bijvoorbeeld rugklachten, nek- en schouderklachten en RSI (“muisarm”) behandeld. Geleerd wordt om zelfstandig invloed uit te oefenen op de klacht. De oefeningen kunnen gericht zijn op soepelheid en kracht, maar ook op allerlei houdingen en bewegingen in het dagelijkse leven. Door het gebruik van een spiegel wordt een verkeerde houding en manier van bewegen zichtbaar gemaakt. De praktijk is gespecialiseerd in arbeidsgerelateerde klachten, slaapproblemen en chronische pijn. Behandelingen worden vergoed door de (aanvullende) zorgverzekering. De praktijk heeft met alle zorgverzekeringen een contract afgesloten. Een verwijzing van een arts is niet noodzakelijk.
Shiatsu is gebaseerd op de opvatting dat het vrij en ongehinderd stromen van levensenergie (chi) belangrijk is voor de gezondheid. Er ontstaat een verstoring of ziekte als de energiestroom verzwakt of geblokkeerd is. Door beïnvloeding van het energiesysteem via de meridianen wordt het natuurlijk genezingsproces op gang gebracht. Shiatsu kan ook in de vorm van stoelmassage gegeven worden. Shiatsu is een massagetechniek waarbij ook gedoceerde druk wordt toegepast op pijnlijke spieren. Het werkt goed bij rug-, nek- en schouderklachten. Ook kan het goed werken bij stress-gerelateerde klachten zoals burnout en RSI. Verdere indicaties voor shiatsu zijn o.a. maag- en darmstoornissen, ademhalingsklachten en allergische klachten. De praktijk is gespecialiseerd in arbeidsgerelateerde klachten en chronische pijn. In een video over pijneducatie wordt het verschil uitgelegd tussen acute en chronische pijn.” Als shiatsu-therapeut ben ik aangesloten bij het NWP waardoor vergoeding mogelijk is. De praktijk heeft met alle zorgverzekeringen een contract afgesloten. Een verwijzing van een arts is niet noodzakelijk.

Registraties